HTML

Hétköznapokban a csoda, csodában a hétköznapi

Friss topikok

  • csak egy lány.: látom a szaporodással kapcsolatos dolgokat tudod nem lep meg.. (2013.02.07. 21:03)
  • J.A.M.: Marge Simpson mondott valami olyat Lisa Simpsonnak egy probléma megoldása kapcsán, hogy ,jaj kicsi... (2013.02.05. 13:12)
  • Anna Hernádi: @Kata Hernádi: Igyekszem nem sérteni a személyiségi jogaidat, Drága húgom. Arra gondolj, hogy ez a... (2013.02.03. 14:30)
  • J.A.M.: :) (2013.01.16. 21:45)
  • J.A.M.: Első bekezdés :) Öreg halász és a tenger gondolatisága :) Az egyik kedvencem. Utolsó bekezdéshez a... (2013.01.14. 11:14)

2013.02.07. 20:23 Anna Hernádi

Pofám leszakad! A mese fejleszti egy gyermek értékítéletét, világlátását, befolyásolja lelki fejlődését, jobb emberré teszi őt. Álomvilágot teremt neki, amiben jó, ha egy ideig él. Nagyon fontos, hogy sok mesét olvassanak nekünk életünk hajnalán, ezzel fejlődik kreativitásunk és fantáziánk. Nem fér a fejembe, mért kell úgy kezelni a néhány éveseket, mintha szellemi fogyatékosok lennének. Lényeglátásuk azzal fejlődik, hogyha kihívásokat állítunk eléjük, és semmiképp nem azzal, hogy mindenki számára megugorható apró akadályokat.

Csodás dolog a liberalizmus, és az hogy mindenkinek esélyt adunk, és mindenkit felzárkóztatunk, de éppen ez az amivel elvesszük társadalmunktól a fejlődés lehetőségét. Nem véletlenül működik a természetes szelekció a természetben is, gondoljunk csak a legelemibb dologra, a szaporodásra: egy petesejt van, a leggyorsabb spermium ér oda és termékenyítheti meg, a többiek így jártak.

Tehát a kiindulópont: Tesz-vesz város című mese. Az egy dolog, hogy kisgyerekek számára készült, de az egy óvodás fejében is megfogalmazódik, hogyha a szereplők sorban felmutatják falevélre írt meghívójukat, akkor mindenki falevélre írt meghívót kapott, ez pedig szükségtelen nyomozati anyagként szemléltetné.

Könyörgöm ne nézzenek minket ennyire hülyének...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-nap-egy-uj-kezdet.blog.hu/api/trackback/id/tr425068226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy lány. 2013.02.07. 21:03:09

látom a szaporodással kapcsolatos dolgokat tudod nem lep meg..
süti beállítások módosítása